Vrijwilligers

100% vrijwilligers

Het team van De Recycling bestaat uit meer dan 70 vrijwilligers, jong en oud. Samen zetten wij ons in voor een schoner milieu door het hergebruik van goederen te bevorderen. Daarnaast worden er elk jaar goede doelen gesteund met het batige saldo, waar onze vrijwilligers ook deels zeggenschap over hebben.

 

Wat wij u bieden

Meewerken bij De Recycling is de moeite waard. Waarom?

Wat wij van u verwachten

Als u bij De Recycling komt meehelpen, verwachten we ook wat van u:

Vrijwilliger worden?

Als u interesse heeft om mee te doen in ons team, dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding in ons gebouw gevestigd aan de Franklinkstraat 6 in ‘s-Gravenzande. Op basis van uw wensen en mogelijkheden maken we met u een keuze voor een afdeling waar u het beste bij kan helpen. Op de gekozen afdeling loopt u een tijdje met een ervaren collega mee, waarna u zelfstandig aan de slag kan gaan. De tijden dat u aan de slag gaat, worden met u in overleg bepaald. Zowel tijdens als buiten de openingstijden van de winkel is er bij ons van alles te doen, overdag en ‘s avonds. Voor meer informatie en voorbeelden van werkzaamheden, kunt u kijken bij onze vacatures.

Is uw interesse gewekt, of wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met Suzanne via 06-38740639 of mail naar vrijwilligers@kringloopwinkelderecycling.nl.

Bij De Recycling zijn er verschillende afdelingen met elk hun eigen specialisatie. Bij deze afdelingen wordt buiten de winkeltijden om hard gewerkt om genoeg spullen in de winkel neer te kunnen zetten. Denk bijvoorbeeld aan elektronica dat moet worden gerepareerd of aan kleding dat moet worden uitgezocht.

Bij de inname worden op locatie de spullen aangenomen van consumenten en waar mogelijk direct geprijsd, zodat deze zo snel mogelijk in de winkel komen te liggen voor de verkoop. Ook halen een aantal vrijwilligers spullen op bij consumenten thuis.

Bij de kassa helpt u de klanten met het afrekenen van hun spullen en staat u ze te woord bij eventuele vragen die zij mochten hebben.

Bij de koffiecorner helpt u klanten aan een drankje of een versnapering. Daarnaast helpt u klanten met eventuele vragen rondom de kleding en speelgoedafdeling.

Bij De Recycling komen vaak stagiaires over de vloer. Veelal is dit voor maatschappelijke stage, waarbij studenten of leerlingen meehelpen met allerlei taken in de winkel.